در یادداشت کوتاه کنونی به بررسی برخی نقشه های جغرافیایی کهن می پردازم و نشان می دهم، وقتی تا سده های اخیر هیچ ذهنیتی صحیحی در مردم جهان مبنی بر شناخت سرزمین های دوردست وجود نداشته است، چگونه می توان داستان لشکر کشی فاتحان و جهانگیران را پذیرفت، که در چشم به هم زدنی با لشکری پنج میلیون نفری، از مسیر دریایی به یونان رفته اند؟ یا از صحرای مغولستان تا مرکز خلافت در بغداد را در نوردیده اند؟

در این نقشه که تنها کروی بودن زمین قابل درک می باشد، سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا نمایش داده شده است. گرچه زمان رسم آن نامعین است ولی چون بر روی کاغذ ترسیم شده، نمی تواند عمر زیادی داشته باشد. حتی اگر این نقشه را یک کپی از طرح قدیمی تری بدانیم باز چیزی از ادعای بنده نمی کاهد.
آیا می توان با چنین تصویری درباره جهان پیرامون، لشکری به یونان و مصر فرستاد؟ یا اسکندر را برای حمله به ایران گسیل داشت؟

تصویر بالا برگی از کتاب «دیوان الغات ترک» محمود کاشغری می باشد که به آن قدمتی 1000 ساله بخشیده اند. وقتی 1000 سال پیش چنین ذهنیتی از جهان وجود داشت، پس سلاطین قبل از آن مگر می توانستند با این نقشه ها پا به اشغال سرزمین های جدید بگشایند؟! جالب اینجاست که می گویند کاشغری سرزمین های تورک نشین را یکی پس از دیگری پیموده و لغات مهم زبانی آن ها را جمع آوری کرده و سپس این دانایی ها را در دیوان خود به ثبت رسانده و چنین نقشه ای را نیز ترتیب دیده است! حتما بر اساس همین نقشه نیز به سرزمین پدری و مادری خود در کاشغر برگشته! اکنون به درستی می دانیم کتاب او جعلی است. درباره دیوان او در تدارک یادداشت مفصلی هستم که ارائه خواهم نمود.

این هم یکی دیگر از همان قماش باسمه هاست که با نام نقشه های جغرافیایی به جهان علم تقدیم کرده اند جالب اینجاست که نام خلیج فارس را نیز به همراه دارد. البته آن قسمتی از نقشه که در آن نام خلیج فارس آمده است بیشتر به اقیانوس شباهت دارد، چون نیمی از کره زمین و خشکی هایش را اشغال نموده. در مرکز این باسمه و در داخل کادر قرمز رنگ کلمه آذربایجان مشخص است! از دوستان خواهش می کنم، رودخانه ارس و دریای خزر را به بنده نشان دهند تا بدانم آذربایجان موجود در این نقشه همانی است که اکنون بنده در آن زندگی می کنم؟ تصویربالا از نقشه جهان ترسیم شده توسط عمر بن مظفر بن عمر ابن الوردی معروف به ابن الوردی جغرافیدان بنام قرن 14 میلادی ، می باشد! این رسامی نیز بر روی کاغذ ترسیم شده نمی تواند قدمتی زیادی به آن نسبت داد.
این یکی نقشه جهان ترسیم شده توسط الشریف الادریسی یکی از سه جغرافیدان بزرگ عرب قرن 12 میلادی در کتاب نزهة المشتاق فی اختراق الآفاق، است. باز نام آذربایجان را در این تصویر با کادر قرمز رنگ مشخص کرده ام. اگر در قرن 12 میلادی چنین تصوری از جهان اطراف در ذهن دانشمندان آن زمان بوده است چگونه دانشمند دوقرن ماقبل، یعنی الوردی تصویر بسیار مسخره بالایی را کشیده است که هیچ کجایش به هیچ کجایش بند نیست؟! این مسئله خود آشکارا نشان می دهد که جاعلین ترسیم کننده نقشه های فوق در تدارک جعلیات، به دلیل گستردگی و عدم وجود زمان کافی برای اجرای صحیح، شتابزده و احمقانه رفتار کرده اند.
نکته دیگری که در این رسامی ها باید به آن اشاره کنیم الفبا و تکامل نوشتاری خط عرب است به طوری که می دانیم 800 سال پیش خط عرب استعداد کافی برای چنین نگارشی را نداشت تا بتوان به این شکل نام اسامی مندرج در روی نقشه را نگاشت. در این جا به اشکالات فنی و اساسی این نقشه از لحاظ جغرافیایی نمی پردازم چون بسیاری از نکات مهم آن بدون توضیح قابل درک می باشد.

در نقشه های قبلی که منتسب به سده های مختلفی بعد از اسلام دانسته اند، موضوعات بسیار زیادی برای بحث وجود دارد. مثلا در صورت جعلی نبودن این نقشه ها (با این که می دانیم این نقشه ها جعلی هستند) باز عدم ارتباط بین تهیه کنندگان نقشه ها از این جهت دیده می شود که هیچ کدام نواقص آن دیگری را تصحیح نکرده اند به طوری که در بین آنها هیچ نشانه ای از تکامل در درک محیط پیرامون وانتقال این مسئله ره رسامی ها دیده نمی شود.
اصولا با این نقشه ها نمی توان به جهانگردی و شناخت سرزمین های ناشناخته پرداخت. حال وقتی کسانی که در کتاب هایشان ادعا می کنند: «به اکتشافات پرداخته اند و سپس بر اساس اکتشافات خود این نقشه ها را ترسیم کرده اند.» بیهوده می گویند، چون نقشه های موجود هیچ واقعیت عینی را نمایان نمی کنند.
با این توصیفات به رسامی بالا نگاهی دقیق بیندازید. هنگام تهیه این نقشه، دورترین نقطه قابل شناسایی برای بشر از قاره آسیا، هند و شمالی ترین نقطه ارمنی و جنوبی ترین منطقه عربی و غربی ترین نقطه آسیا سوریا نامیده شده است. حال وقتی روایت می کنند: "کریستوف کلمپ برای تجارت فلفل به هند رفته بود." آیا از خود نمی پرسند، هند موجود در این نقشه چگونه قابل قابل شناسایی است؟ به راستی کریستف کلمپ از کجا و بر اساس کدامین معلومات می دانست، هند در کجای جهان قرار دارد و از چه طریقی بر او معلوم شده بوده کهدر هند فلفل وجود داشته است؟! ولی در کتاب هایی مثل تاریخ هرودوت مبارها واژه "آسیایی ها ..." ، "آفریقایی ها..." و "اروپایی ها..." را مشاهده می کنیم!؟
باید پرسید، چگونه بشری که تا 300 سال پیش دانشی درباره جهانی نداشته در 2000 سال پیش و از قول هرودوت، نقل هایی از آسیا و اروپا و آفریقا را بر زبان آورده و مکتوب نموده؟! ظاهرا عده ای به این داستان های مسخره و مجعول بسیار خیلی دل خوش اند و به حقایق دهن کجی می کنند.
حال با مقایسه نقشه های موجود که مربوط به سده های اخیر می باشد و توسط دریانوردان اروپایی برای اکتشاف سرزمین های جدید و شروع استعمار ترسیم شده نگاه کنید. بدانید که تمامی داستان های موجود درباره کشورگشایی های بی حد و اندازه، توسط پادشاهان مورد ادعای تاریخ نویسی یهود، همگی جعلی بوده اند، چون بشر مدت زمان زیادی نیست که به فهم کروی بودن زمین پی برده اس و سرزمین های دور دست را کشف و شناسایی نموده.
حال باید پرسد:
«فارس بودن خلیج در هزاره های دور را از روی کدامین اطلس های جهانی بررسی نماییم؟»
«آیا معادلی برای کلمه خلیج در فارسی می توان یافت تا خلیج را فارس نامید؟»
دوشنبه 9 اردیبهشت 1392 ساعت 13:53
دوست عزیز و گرامی
از اینکه پاسخ عرایضم را دادید صمیمانه قدردانم
بی گمان تهیۀ این اطلاعات و قراردادن آن به صورت آن لاین و قابل دسترس همگانی نشان دهندۀ علاقۀ شما به علم و عشق به سرزمینتان است. متاسفانه ساکن تبریز نیستم، اما آذربایجان عزیز همۀ دلمشغولی من است.
سال گذشته کتابی با عنوان «اطلس تاریخی نقشه ها و تصویرهای جغرافیایی آذربایجان» در نتیجۀ کوشش و پژوهشهای حقیر روانۀ بازار شده.
توجه شما و دوستانتان را به ملاحظۀ آن کتاب جلب می کنم. به نظرم بسیاری از واقعیتهای تاریخی آذربایجان در این کتاب مستند شده است. و مطمنئم نظر به علاقه ای که به مطالعه و مباحث علمی دارید خوشتان خواهد آمد.
ارادتمند
امیرهوشنگ انوری
ممنون از شما. آیا لینکی در اینترنت دارید برای این کتاب؟
دوست عزیز و دردمندم سلام
به طور اتفاقی بنا به عادت چند ساله جستجو برای نقشه های تاریخی گذرم به نوشتار شما افتاد. در وهله نخست بابت زحمتی که در گردآوری برخی نقشه های جغرافیایی قدیمی و البته ارزشمند متحمل شده اید، به نشانۀ سپاس لایکی برای آن فرستادم.
اما شاید تمایل داشته باشید نکته های زیر را مد نظر قرار دهید:
- در نقشۀ تی او TO اول که بر اساس روش نقشهکشی اروپای قرون وسطا تهیه شده شکل مستدیر نقشه دال بر گرد بودن زمین است نه کروی بودن. می دانیم که تا پیش از سفرهای اکتشافی «سده» (صده؟؟؟) 15 م. هنوز در اروپا بنا به تصور کهنه بطلمیوسی زمین کروی دانسته نمی شد.
- نقشه محمو کاشغری جعلی نیست. بلکه برگرفته از نسخۀ خطی کتاب اوست. در ضمن کاغذ در صورت نگهداری درست تا چند هزار سال دوام می آورد، مثل پاپیروسهای مصر باستان.
- عزیز دلم در زمان ابن وردی دو نوع نقشه وجود داشت؛ نقشه های جهان نما، مثل همانکه شما زحمت کشیده و معرفی کرده اید و نقشه های منطقه ای در نقشه های منطقه ای کهن از آذربایجان. که گاه بیش از هزار سال قدمت دارند، نه تنها ارس، ساوالان، دریاچه ارومیه و بسیاری از عوارض طبیعی درج شده اند بلکه نام شهرهایی فراوانی از قبیل تبریز و نند و خوی و اردبیل و . . . نیز ثبت شده است.
- نقشه شریف ادریسی که توجه شما را جلب نکرده، به استناد تحقیق دست اول فواد سزگین، نخستین نقشه ای در جهان است که سواحل قاره امریکا در آن ترسیم شده اسن. تردیدی نیست که کلمب در سفرش به سوی شرق از طریق ملاحان عثمانی از این نقشه آگااهی داشته است.
- آن نقشه سه ر نیز نمادین است و جنبه تزیینی داشته نه کاربدری.
و به همین ترتیب برای آگاهی بیشتر بنگرید به کتاب اطلس تاریخی نقشه ها ئ تصویرهای جغرافیایی آذربایجان، تالیف حقیر
ممنون از حسن نظر شما. ولی لازم به یاد آوری است که هیچ یک از نقشه های مذکور بر روی پاپیروس رسامی نشده اند. در ضمن اگر مسائل مطرح شده در این 15 سال را مطالعه فرمایید خواهید دید اصولا به دلیل پوریم و طوفان سه اقلیم بین النهرین و ایران و تورکیه خالی از سکنه بوده اند. بنابر این نقشه هایی که می بینید و در آنها از تبریز فراتر از 200 سال سخن می گوید، یا اصفهان و شیراز فراتر از دو سده، جزو مجموعه جعلیاتی است که برای جان بخشیدن به اشباح تاریخی صورت گرفته است. آیا سری کتاب های «تاملی در بنیان تاریخ ایران» اثر ناصر پورپیرار و مستند های بی بدیل «تختگاه هیچکس» ، «مجعولات مجلل«، »ابطال شناسنامه« و «طوفان نوح» را دیده اید؟ اگر اهل تبریز باشید این مستند ها را به حضورتان می توانم برسانم.
سلام تو مستند در مورد گور داریوش عکسی نشون میده استاد میگه سنگ ها ترک خورده و معیوبن اما تو خود اون عکس سنگ ها اصلا ترک خورده نیستند بلکه چیزهای سیاهی که روی مقبره دیده میشه ترک سنگ نیس گیاهانی هس که روشون روییده به این عکس توجه کن
http://collections.si.edu/search/tag/tagDoc.htm?thumb=true&recordID=siris_arc_296453&hlterm=tomb%2Bof%2Bdarius&inline=true
کاش میشد عکسایی پیدا کرد که هم از نزدیک گفته شده و هم قدیمی تر باشه بشه نشان داد کتیبه جعلیه اگه میشه این مطلب رو به استاد هم بگید شاید تونست عکسای بهتری گیر بیاره
بدون وجود آن خار های رویده بر دیوار سخره نیز سطح آنجا آنقدر نا مسطح است که نمی توان کتیبه ای بر روی آن نوشت .
در ضمن متن قسمت های نابود شده سنگ را آقایان از روی همان اوراقی دانسته اند که نمونه ای از آن را یه حجار داده بودند تا کتبیه را بر روی صخره جعل کند . دقیقا همان کاری را کرده اند که حجار خطوط پهلوی بر روی کتیبه های مکعب زرتشت کنده است .
آیدین سلام. یادداشت خیلی خوبی بود.
تو نقشه آخری افریقا رو همچین کشیدن که انگار داره از کره زمین میوفته پایین.
آقای صالح یه نکته رو فراموش نکنید که تجاوز به جهان موقعی آغاز شد که روم هلنی و روم مسیحی شده تصمیم گرفتند که با هم برای هدف مشترکی آشتی کنند. مسیحیت ایمان خود را به هلنیست ها داد و هلنیست ها هم دانش و فن خود را به مسیحیت(همان چیزی که به نام رنسانس معروف است) و بعد از آن است که توانستند تجهیزات خود را به حدی برسانند که کشتی های اقیانوس پیما بسازند و با آن به گشت دور دنیا بپردازند و امریکا رانیز کشف کنند.
وقتی غربی ها به کشف نقاط مختلف دنیا پرداختند متوجه شدند که دین اسلام با سرعت تمام از همه طرف در حال گسترش است سراسر افریقا مسلمان است واسلام از مرزهای هند نیز درحال عبور است.
بنابراین به بهانه تجارت فلفل راهی هند شدند .و البته همراه خود توپ و تفنگ هم بردند و افریقا را نیز سوزاندند.
ولی تا همین پانصد سال پیش پیروان کلیسا در اروپا حتی یک ده رو نتونسته بودند مسیحی کنند.مگر به زور اسلحه.
آیدین یه پیشنهادی برات دارم. حالا که اینقدر خوب داری مسائل بنیان اندیشی رو پیگیری می کنی. تو اینترنت و کتاب ها درباره قدیمی ترین کلیساهای ساخته شده در اروپا بگرد.ببین غیر از روم اولین کلیساهای ساخته شده در اروپای مرکزی و جنوبی مال چه تاریخی است.
این می تونه موضوع تحقیقی خوبی باشه .که مسیحیت از کی در اروپا گسترش یافته و روند حرکتی اش نسبت به دین اسلام به چه صورت بوده.
من که پارسال گشتم چیزی پیدا نکردم. فقط تو پرتقال یا یه جای دیگه که یادم نیست کلیساهایی بود که با اسکلت آدم ساخته بودند؟؟؟؟
این ایمان مسیحی است.
در پناه حق محفوظ و موید باشی.
ممنون از لطف شما
جواب دادن به برخی از دوستان به این دلیل مشکل است که حوصله خواندن کل مطالب و نتیجه گیری ها را ندارند و با خواندن یک پاراگراف سوال می پرسند و قانع نمی شوند .
در مورد کلیسا ها هم باید بگویم که در اینترنت چیز دندان گیری یافت نمی شود چون کلیسا اجازه نشر این گونه مطالب را می گیرد و باید از نزدیک به بازدید این بناها پرداخت که از قدرت مالی یک شخص خارج است .
اروپاییا میگن کریستف کلمب آرزوی رسیدن به ثروت های هند رو از جمله ادویجات را از روی سفرنامه مارکوپولو می دونسته البته اگه این سفرنامه رو جعلی نگیریم حالا اطلاعی ندارم که چقد این سفرنامه حقیقت دارد. اما نکته ای در اینجا میشه گف هرکی رو که کاشف آمیکا بگیریم باز هم میشه گف که با انگیزه ای سفر به غرب انتخاب کرده حالا شاید برای ما معلوم نباشد و اروپاییا بعد کشف آمریکا استعمار رو شروع کردن که امری انکارناپذیر برای همه هس
کافی است نوشته جهانگردانی چون مارکو پلو را در باب ایران و سایر کشور های دیگر بخوانید تا بفهمید این آقایان از ابنیه ای دیدن کرده اند (مثل پاسارگاد) که تا همین 60 ، 70 سال پیش هنوز توسط دانشگاه های غربی اختراع نشده بودند و همگی جعلی هستند ، آن وقت می توانید یک دل سیر به مسخره بافی های این حضرات بخدید . در ضمن آفریقا به دلیل نزدیکی به اروپا ظاهرا زودتر از مناطق دیگر مورد استعمار قرار گرفته است و از نیروی کار برده در آفریقا توانسته اند سرزمین های تاز کشف شده را آن گونه که می خواستند آباد کنند و در اثر همین تهاجمات به آفریقا جمعیت زیادی از سیاهان آفریقا برای رهایی از استعمار و بردگی مجبور شدند به مناطق مرکزی و جنوبی آفریقا نقل مکان کنند تا در امان بمانند مناطقی که پیشتر خالی از سکنه بودند و اساسا شرایط مساعدی برای زندگی بشر را ندارند .