می خواهم شما را به نمونه هایی از جاده های ارتباطی در غرب راهنمایی کنم. این جاده ها نه از نوع جاده های ارتباطی دیوار سان چین، بلکه جاده هایی است آبی برای عبور و مرور کشتی ها. در اینجا تنها به چند نمونه اشاره می کنم و علاقه مندان را برای دنبال کردن این مسئله فرا می خوانم. شاید چشم های خود را باز کنند و حقیقت را متوجه شوند گرچه طالبان حقیقت با کوچکترین اشارات روشنگرانه، قضیه را دنبال می کنند ولی متعصبین و بدتر از انها مامورین، توجهی به این مسائل ندارند.
کانال سوئز ، کانال کشتیرانی و حمل و نقل بسیار مهم و مشهوری است که به کشتی ها این امکان را می دهد تا از بین مدیترانه و دریای سرخ عبور کنند. این کانال در میانه سده 1800 ساخته شده است و به عنوان مسیر شناخته شده دریایی است که در همه زمان ها باز بوده است و کشتی های همه کشورها عملیات تجاری خود را قادر بودند صرف نظر از درگیری های جهانی در این مسیر به آسانی انجام دهند.
کانال کورینس در یونان واقع شده است و دو دریاچه آگئان و ایونیان را به هم دیگر متصل می کند. این آبراهه باریک از کندن صخره های مسیر ایجاد شده است و کشتی ها برای گذر از این آبراهه باریک مجبور هستند که از یدک کش های کوچک بهره ببرند.
کانال ماگدبورگ آلمان دو کانال آلب-هاول و میدلاند ، برلین را به همدیگر متصل می کند که قابلیت کشتیرانی دارند. اگر توجه کنید جاده ای را می بینید که به شکل پل می باشد ولی به جای عبور وسایل دارای چرخ، شاهد عبور کشتی هستیم.
اروپایی ها برای انتقال کالاهای تجاری و صنعتی خود، و برای جلو گیری از صرف هزینه های زیاد، و مهمتر از همه برای تسریع در سرعت حمل و نقل، کشتی ها را از مسیر هایی که به شکل کانال های آبی است ، عبور می دهند. اگر چنین کانال هایی نبود آنها مجبور بودند کالاهای خود را در قسمتی از مسیر با استفاده از کشتی و بعد وسایل چرخ دار و یا خطوط هوایی و دوباره با استفاده از کشتی حمل کنند. هزینه تخلیه بار و انتقال آن از وسیله ای به وسیله دیگر زمان بر و هزینه بردار می باشد و بنابر این با ساخت چنین کانال هایی بارها را در مسیر طولانی با کشتی حمل می کنند.
این هم نمونه ای در بریتانیا با نام رکسهام
پل آبی بارتولد منچستر
کانال بالتیک در دریای سفید آبراهه ای مهم است که در آبراهه های روسیه که از دیای سفید در شمال شروع می شود و به دریای بالتیک در جنوب ختم می شوند قادرند ترافیک را تنظیم کنند.
می توان به نمونه های دیگری چون کانال دانوب-دریای سیاه، کانال هوستون، کانال ول لند، کانال ولگا – دن، کانال پاناما، کانال کیل،کانل راین- مین- دانوب و ... نیز اشاره کرد. آنهایی که جاده های باستانی چین را دیوار دفاعی در برابر نفوذ اقوام مهاجم شمال از قبیل هون ها و گوک تورک ها و مغولان می دانند احتمالا این جاده های آبی را باید خندق هایی برای مقابله با نفوذ دشمنان همجوار ملل سازنده آنها بدانند!.
ما که در روستا چیزی به نام نوروز ندیده و نشناخته بودیم تا سالهای قبل که آن را یواش یواش در شهر شناساندند.
ما "ایل بایرامی" می شناختیم و 13 به درکی هم نبود. و شب قبل از بایرام هم آتش و "تونقال" برپا می کردیم.
البته چرشمبه هم بود و می گفتیم "آتیل، باتیل چرشمبه! - بختیم آچیل چرشمبه!" یعنی با بی احترامی و رد کردن روز چرشمبه، درخواست باز شدن بختمان را می کردیم...
شال ساللاما و ...
خود آن رویداد خاطره ای از پوریم است. می توان رگه هایی از اعتقادات یهودیت را بسیار عمیق تر از آن چیزی که فکر می کنید در جوامعی که در آن زندگی می کنیم ببینیم.
کاملا درست میگید. من از اول به عید نوروز و مراسمی از این قبیل شک داشتم. ولی الان از شک به یقین رسیدم. هر روز صبح که از خواب بیدار میشیم، همون روز نوروز است. دوستان من قرآن را خوب بخوانید تا خود را از این افکار بیهوده آزاد سازید. فکرتان را به کار گیرید. تنها راه نجات بشر از این افکار پوچ و رسیدن به سعادت چنگ زدن به قرآن کریم است. آقای آیدین ممنون از مطالب مفیدتون. ادامه بدین.
جدیدترین اس ام اس های تبریک عید نوروز را در وبلاگ من بخوانید منتظرتون هستم.
چیزی به نام عید نوروز نداریم. همراه با یهود جشن پویم می گیریم. از چهارشنبه آخر سال تا 13 به در!.